Grusflak

Grusflak för de riktigt tunga transporterna

Behöver du transportera större mängder grus, jord eller schaktmassor? Då lär du behöva ett grusflak till din lastväxlare. Det är en vanligt förekommande typ av lastväxlarflak som även kallas schaktflak, dumperflak eller bergsflak.

Ett grusflak har många användningsområden men används främst för att leverera material som grus, jord, lera, sand, sten och schaktmassor till byggarbetsplatser. Därför är det ett mycket populärt flak inom byggbranschen och industrin.

Är du i behov av ett grusflak för att transporterna ska fungera på ditt bygge? Välkommen att kontakta oss – här kan du köpa eller hyra tåliga och flexibla grusflak, såväl nya som begagnade. Vi hjälper dig att hitta rätt grusflak för dina behov och önskemål.


Viktigt att hitta den bästa lösningen

Alla uppdrag är olika och det kan vara utmanande att avgöra vilken typ av lastväxlarflak som passar bäst för just din verksamhet. Många företag har inte möjligheten att äga en stor fordonsflotta, vilket gör det ännu viktigare att hitta den optimala lösningen för dina behov. Oavsett om du väljer att köpa eller hyra ett flak, kan du ofta kombinera dessa alternativ för att passa din verksamhet.

Grusflak, även kända som schaktflak eller bergsflak, är en vanligt förekommande typ av lastväxlarflak. Dessa flak används främst för att transportera material som sand, jord, grus, schaktmassor och sten. Den typiska konstruktionen av ett schaktflak inkluderar två låga kortsidor, en låg bakstam och en högre framstam. De låga kanterna gör det enkelt att lasta material från sidorna med hjälp av exempelvis en hjullastare eller grävmaskin.

Grusflak

Säkerhet och lastning

När du arbetar med ett grusflak är det viktigt att tänka på totalvikten. En lastbil med tung last i ett grusflak kan uppnå en hög totalvikt, vilket kräver noggrannhet både vid lastning och transport. Ojämn lastning kan leda till att fordonet riskerar att välta, så det är avgörande att säkerställa en jämn och stabil last.

Anpassningsbara grusflak att köpa eller hyra

Våra grusflak är utrustade med standardfunktioner som hänglucka, svänglucka och luftstyrd automatarm. De är också öppna upptill, vilket underlättar lastningen. Utöver standardutrustningen kan flaken anpassas efter dina specifika behov och önskemål. Du kan till exempel välja mellan alla RAL-kulörer för att matcha ditt flak med din verksamhets profil.

Behöver du ett grusflak för kommande projekt? Vi erbjuder flera olika finansieringsalternativ. Om du vet att du kommer att använda ditt grusflak ofta kan det vara en fördel att köpa det direkt. Men om behovet är mer tillfälligt, kan hyra vara ett bättre alternativ.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig att hitta det rätta grusflaket för din verksamhet!

 

Specialanpassade grusflakflak